Els secrets de l'estanyEls secrets de l'estany


Ei, família intrèpida! Esteu preparats per endinsar-vos en un món ple de llegendes màgiques? Aquí descobrireu tot el que envolta l’estany de Banyoles des del seu origen i funcionament, passant per les plantes i animals aquàtics. I no us perdeu els secrets que amaga el travertí, la pedra de Banyoles, ni les històries que corren per l’aigua dels recs.


     Termes i condicions


Dates 2018

16 - 18 de març / 11 - 13 de maig / 15 - 17 de juny
28 - 30 de setembre / 5 - 7 d'octubre / 23 - 25 de novembre


Com a bons biòlegs hem estat al poble de la cançó que tantes vegades haviem cantat als campaments "El Monstre de Banyoles que menjava les persones..."

Llegir més...

Montse Delgado, Petits Viatgers
¿Qué sentís cuando aprendéis una palabra nueva? Particularmente es una experiencia íntima indescriptible que se añade a la cadena continua de aprendizaje...

Llegir més...

Laia B., Petits Retrats i col.laboradora de Mammaproof
L’Alberg de Banyoles està situat al centre urbà de Banyoles i a 10 minuts a peu de l’estany de Banyoles.

L’alberg disposa d’habitacions de 4 i 6 amb bany propi i habitacions de 8 i 10 amb bany comunitari, amb un total de 94 places.

També disposa de menjadors, sala d’estar, sala de jocs i jardí–terrassa. Davant de l’alberg també hi ha un parc infantil.


Aquí també hi trobareu un equip intrèpid!

Som en Narcís, la Paula i la Cristina, que treballem junts a l'Alberg de Banyoles i hem format equip intrèpid.

Cadascun de nosaltres té cura de les famílies que vénen a l'alberg i proporcionar-los tota la informació i dedicació necessàries.


Coneix les persones més intrèpides de Banyoles!Som la gent de "L'Escola de Natura de Banyoles", educadors ambientals des de l'any 1989.

Ens apassiona animar a la descoberta de l'entorn i potenciar el respecte vers l'Estany i els seus valors naturals i socials.

Gaudim veient com es desperten esperits crítics que tenen actituds responsables cap a la natura.Les activitats es van centrar en el conegut Llac de Banyoles. Ens van explicar la història del llac, la gesologia i la fauna gràcies a un microscopi, com a bons biòlegs.

Llegir més...

Montse Delgado, Petits Viatgers
¿Qué sentís cuando aprendéis una palabra nueva? Particularmente es una experiencia íntima indescriptible que se añade a la cadena continua de aprendizaje...

Llegir més...

Laia B., Petits Retrats i col.laboradora de Mammaproof

En què consisteix l'experiència de cap de setmana "Els secrets de l'estany"?


Realitat i ficció es barregen en aquesta proposta de cap de setmana únic per a la família intrèpida a l'Alberg de Banyoles, on podreu imaginar i descobrir els secrets més ben guardats de l'estany de Banyoles.

El divendres, a partir de les 5 de la tarda, us esperem a l’alberg per descobrir-ne els diferents espais, sopar (8h del vespre) i conèixer la resta de famílies intrèpides amb les que també compartireu el cap de setmana.


Dissabte caldrà que us aixequeu aviat ja que tenim un dia ple d’activitats. L’esmorzar és de 2/4 de 8 a 2/4 de 10 del matí. Després podreu anar passejant o amb cotxe.A les 10 del matí, us estaran esperant a l'Escola de Natura, que es troba al costat de l'Estany. (Passeig de la Draga, 5)


Els secrets de l'estany


Diferents ginys i maquetes ens ajudaran a entendre el funcionament de la conca lacustre, per veure el recorregut de l’aigua, el fons de l’estany i la formació del travertí.

També descobrirem la vida a l’estany, la vegetació i la fauna, i podrem observar el plàncton amb un microscopi. Després continuarem la visita per la Draga, la Caseta de Fusta, la Torre del Rem i el cap de Bou, tot descobrint l’Estany!

L’activitat té una durada d’unes 2 hores, i després tornarem a l’alberg per dinar.A la tarda teniu lliure...però us ajudarem a escollir l'activitat que us vingui més de gust: descansar a l'alberg, fer una volta per l'Estany, anar amb el trenet, amb la barca, etc.


Ens tornarem a trobar a l’Alberg a les 8 del vespre per sopar. I a les 9 de la nit farem un joc de nit d'una duració màxima d1 hora pel mateix alberg.


Un estany de llegendes


Al vespre farem un recorregut llegendari pel Barri Vell de Banyoles. Ens aturarem en els racons més emblemàtics de la Banyoles medieval per submergir-nos en un món de llegendes.

Amb la màgia que transmet la nit i de mà de diversos personatges intrèpids, alguns amb titelles, podrem gaudir escoltant històries i rondalles que ens parlaran de dracs, cavallers, monjos i dones d’aigua.Diumenge us podreu aixecar una mica més tard. L’esmorzar és a la mateixa hora, però no caldrà que us mogueu. A les 10 del matí ens trobarem al mateix Alberg per començar l'activitat.
El misteri del rec


Ei, Família intrèpida: aquest matí de diumenge, us proposem resoldre un misteri. Esteu apunt?

Caldrà que vingueu ben desperts i ben esmorzats! Us necessitem en plena forma perquè haureu de fer proves, solucionar enigmes, observar, buscar, explorar, esbrinar, jugar, tot per aconseguir resoldre el gran misteri del rec. Comptem amb vosaltres!

L'activitat té una durarà de 2 hores i després tornarem a l'alberg per dinar.


Dinarem a l'alberg a 2/4 de 2 del migdiadesprés recollirem les habitacions i tornarem cap a casa amb una motxilla ben plena de bons moments i nous amics. Fins a la propera amics intrèpids!

I recordeu que un altre cap de setmana intrèpid us està esperant... als Albergs Costa Brava Pirineu de Girona!

Com puc fer la reserva dels secrets de l'estany?


Totes les reserves es fan a través de la botiga online www.enjoyhostels.net/shop.

Si no estàs habituat a les botigues online, hem fet una guia amb imatges que et guiarà pas a pas per a fer la teva reserva amb èxit.

El pagament de la reserva s’ha de realitzar amb targeta Visa o Mastercard. Per fer aquest pagament, utilitzem Paypal com a plataforma de pagament segura. No cal que estiguis registrat a Paypal per fer el teu pagament, n'hi ha prou amb la targeta.

De totes maneres, per qualsevol dubte i/o si necessites ajuda durant el procés de compra posa’t en contacte amb nosaltres mitjançant el correu electrònic marta@familiaintrepida.cat o trucant al 616433588 (9-16h).